Hoppa till sidans innehåll

Skyttesportens dag.

2018-04-10 22:01
Söndag den 25/3 hade vi en heldag tillsammans med SISU-Idrottsutbildarna på Vara Folkhögskola.
  • Uppdaterad: 2018-04-10 22:23

Bakgrunden var de senaste årens minskande deltagande på vårat årsmöte, och då styrelsen funderade på vad göra för att få fler att komma kläcktes Iden ihop med Ingo och Anna Olofsson på SISU, att vi gör en heldag, med årsmöten, info och något trevligt.

Förhoppningen var att vi skulle bli 50 personer. Och det nådde vi i stort.

Förmiddagen ägnade vi åt utbildningspass, där deltagarna fick plocka bland lite olika erbjudanden. Ett speciellt pass var Ungdomsverksamhet, där ett antal ungdomar samlades för att diskutera ostört från oss gamlingar, hur vi skall rädda framtiden inom rörelsen.

Andra pass var Idrott On-line. Föreningskunskap, Föreningsutveckling, Ind TA och Doping.

Efter dessa pass var det dags för lunch och sen årsmöte. Fantastiskt, årsmötet drog över massor av tid!! Vilket betydde att det fanns intresserade, som tag chansen att diskutera vår verksamhet. Det glädjer oss mycket.

Det viktigaste från årsmötet var att vi antog nya stadgar. Återkommer med mer från årsmötet så snart protokollet är justerat.

Efter årsmötet var det gemensam återkoppling från ungdomsverksamheten. Tyvärr var det mest gevärsungdomar som deltagit, i och för sig inte så konstigt eftersom det inte finns så många ungdomar i de övriga grenarna. Kan konstatera att det kommer bli en intressant tid framöver. Christian Kokko från Falköpings skyttegille tog en ledarroll.

Efter Återkopplingen skulle vi diskuterat Strategi 2025. En utvecklingsprocess som RF driver. pga av tidsbrist strök vi den. Kommer att återkomma på våra föreningsträffar senare i år.

Däremot fick vi en mycket intressant föredragning om hur Västergötlands Idrottsförbund handlägger anläggningsbidragsfrågor, det gav nog en hel del av oss lite att fundera på, det vill säga hur vi skall kunna söka.

En paneldiskussion mellan några av distriktets mest framstående skyttar, en från var gren, var tänkt som dragplåstret. Tror alla som närvarade tyckte att bara denna diskussion var väl värd att lyssna på. De som debatterade var (från vänster på bilden ) Rebecka Bergkvist från Falköpings sportskytteklubb. Rebecka skjuter lerduvegrenen Sporting. 2016 blev hon världsmästare, 2017 svarade hon nästan upp till samma bravad genom att ta silver. Rebecka blev i höstas utsedd till Årets Skytt av Svenska skyttesportförbundet. Alla har väl läst reportaget i senaste numret av skyttetidningen!

Från Pistol deltog Monica Busk, också hon Falköpings sportskytteklubb. Monica sköt gevär i de yngre åren, som sen övergick till pistol. Har nu i mer mogen ålder återupptagit skyttet med pistol. Blev Svensk mästare 2017. 

Från gevär deltog Roger Strand från Mariestads skyttegille. Roger har ett antal nationella titlar bakom sig, just nu innehar han SM titeln i Gevär 6,5 Liggande.

Vi skulle haft med Krister Gustafsson från Viltmål, men han var tyvärr tvungen att stanna hemma i sängen. 

Som avslutning på dagen delades det ut plaketter för god skytteprestation

Skribent: Mikael Svensson
Epost: Adressen Gömd

Klicka på skyttarna nedan så kommer du till respektive sektions hemsida.

 

Gevär

Lerduvor

Pistol

Viltmål

 

 


 

Hitta Tävling, Se resultatlista anmäla dig?

Klicka på bilden så kommer du till IndTA

 

 


tavlingslicens

 

Har du löst tävlingslicens? Obligatoriskt från det kalenderår man fyller 15.

Läs mer om tävlingslicens.

 

skyttekort

För att få tävlingslicens, måste man ha genomfört skyttekortsutbildning.

Läs mer om denna.


 Vill du utbilda dig i något specifikt?

Kontakta SISU

Vår utbildningsorganisation.

Vi har en av världens bästa utbildningsorganisationer till vårt förfogande, SISU idrottsutbildarna. Nyttja dem! Nedan kan du bläddra utbildningskatalogen och bli inspirerad till att gå någon av utbildningarna under våren...
Utbildningskatalog våren 2017

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Stenelidsvägen 185
541 65 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 23 99
E-post: This is a mailto link

Se all info