Hoppa till sidans innehåll

AKR; Korthållsmästerskap

2018-09-16 22:06
Alingsåskretsen har idag. Söndag 16/9 genomfört sitt årliga mästerskap i korthållsskytte. (bana 50 meter).
  • Uppdaterad: 2018-09-16 22:06

Värd för mästerskapet var Skölvene-Ölanda skytteförening som precis lagom till tävlingen byggt ut skjutbanan i Ölanda med fler elektroniska banor, så tävlingen fick även bli en invigning.

22 skyttar ställde upp i årets tävling, får ses som ett bart resultat, har inte koll på hela historien men kan vara deltagarrekord.

Vädret var inte det som en skytt önskar sig, småkylig, blåsigt, sol och regn om vart annat. Trots ojämna väderförhållanden blev det en väldigt jämn tävling. Men nästan som klubbmästerskap.

Av de fem ungdomar som gick till final, tävlade alla fem för Bjärke Skytteförening och av de fem seniorerna som gjorde upp om medaljerna i finalen kom samtliga från Skölvene-Ölanda skytteförening.

Årets seniormästare i Korthåll, Kasper Svensson. Skölvene-Ölanda Skf

Av de fem som gick till seniorfinalen skiljde det bara två poäng. Det blev en del omkastningar i finalen men till slut stod Kasper Svensson som segrare före Daniel Gustafsson och på tredje plats Mikael Svensson.

 

Åretsungdomsmästare, från Vänster Tindra Jonsson, Mathilda Pettersson och Agnes Hermansson. Samtliga Bjärke skf.

Till ungdomsfinalen var det inte riktigt lika jämt, där skiljde det några fler poäng. Bäst i grundomgången var Mathilda Pettersson. Hon ledde med två poäng före Tindra Jonsson. Efter finalen var skillnaden densamma Så guldet till Mathilda och silver till Tindra. Däremot var det fajt om bronset. Inför finalen var Hanna Hermansson trea tre poäng före Agnes Hermansson. Men de inledande 10 finalskotten ställde till det för Hanna så Agnes gick förbi och knep därmed bronsmedaljen.

 

Två glada veteraner. Jonny carlsson från E-B Skf och olof danielsson från Bjärke Skf. 

I veteranfinalen, (var bara två veteraner som deltog) Jonny Karlsson, Eggvena-Bråttensby skytteförening som ledde stort före Olof Danielsson Bjärke skytteförening efter grundomgången. I finalens inledande 10-skottsserie sköt Jonny (med lånad utrustning) en mindre bra serie, medan Olof sköt en riktigt bra serie, så inför de avslutande fem skotten som skjuts ett och ett hade Olof ryckt åt sig en ledning som Jonny inte mäktade med att ta in, utan Olof blev årets veteranmästare i Alingsåskretsen.

 

Se resultatlista

Skribent: Mikael Svensson
Epost: Adressen Gömd

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Stenelidsvägen 185
541 65 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 23 99
E-post: This is a mailto link