Hoppa till sidans innehåll

10 Medaljer till Västergötland

17 SEP 2015 18:55
10 medaljer men "bara" ett guld och det stod Ken Leskinen för när JSM/RM och SM sport 300m avgjordes I Skövde den 13-15 September 2015
  • Skapad: 17 SEP 2015 18:55

Helgen som var hade vi JSM/RM samt SM 300 meter sport i Skövde.


Här kommer nu ett litet reportage från den tävlingen, samt stort Grattis till vår duktiga medaljör med nyblivne Riksmästaren Ken Leskinen tävlandes för Skövde Skyttegille i spetsen.

Helgen började redan på fredagen med JSM o RM i korthåll fält. Tyvärr var det inte våra skyttars tävling, vare sig i lag eller individuellt. Samtidigt gick herrarnas 3x20 på 300 meter sport. Vårt hopp stod till Jonas Sjöberg tävlandes för Tibro Skf. Jonas slutade 5:a, 6 poäng efter segrande Ronny Nilsson tävlandes för Piteå Skf.


När SM skyttarna steg av banan hade JSM skyttarna kommit runt på fältstigen i vart fall de som skulle skjuta JSM/RM på 3x10 300m.


I 3x10 kom vår första medalj genom en outsider, Kasper Svensson tävlandes för Eggvena-Bråttensby Skf, tog hem bronsmedaljen genom att skjuta fina 268 poäng i sitt livs första sportskyttetävling. Strax där bakom på en femteplats kom Bella Sjökvist tävlandes för Skövde Skg.

Kasper o medljörer 3x10


Medaljörerna på 3x10 med Kasper Svensson (till höger) på en bronsplats. Foto: Mikael Svensson.


Lördag


Lördagen var den mest skytteintensiva dagen och juniorerna började dagen med Gevär 6,5 liggande. Från grundomgången i JSM togs sig Bella Sjökvist tävlandes
för Skövde Skg och Kasper Svensson tävlandes för Eggvena-Bråttensby Skg vidare till final, men på platser så de var utom räckhåll för medaljen.

 

I RM klassen kvalade Ken Leskinen tävlandes för Skövde skg och Louise Olofsson tävlandes för Hajom Skf in till final. I finalen slutade Ken 5:a medan Louise bärgade hem en
bronsmedalj. Det var en rafflande jämn final där det var en poäng mellan guld o silver, samt en poäng mellan silver o brons. Därefter blev det en särskiljning.

 

Medaljörer GB ligg

RM mästartrion med Louise till höger.


I JSM finalen gjorde Bella Sjökvist tävlandes för Skövde Skg, en stark insats och klättrade till en fjärdeplats i finalen, bara två poäng från bronset.


Efter 6,5 i liggande plockade juniorerna fram Korthållsbössan.I Första Finalen kom vår ende guldmedalj genom Ken Leskinen tävlandes för Skövde skf. Ken hade ryckt till sig en ledning på två poäng inför finalen. En ledning han drygade ut till tre. Men samtidigt bytte tvåan o trean Plats.

Ken 2

Svensk Riksmästare Kh ligg 2015. Ken Leskinen Skövde skyttegille.

 Kens tavla

Det gäller att ha marginalerna (tiondelarna) på sin sida.

 

Bella Sjökvist var den enda västgötaskytten som kvalade in till finalen i JSM Kh. Detta gjorde hon genom att bli trea i JSM klassen på 194 p. En poäng efter ettan o tvåan som båda hade 195. I finalen svängde det friskt och när de femton skotten var skjutna hade både Bella och Daniel Wallberg tävlandes för Hogdal 339p. En retlig 46:a i andra liggserien i finalen förstörde ett kanonresultat för Bella.

Nåväl, särskjutning fick tillämpas, och för den som inte är helt hemma i regelverket, i liggande skjuter man ett skott i taget tills man har en segrare. I första skottet sköt Bella en 9:a och Daniel en 10, därmed stod Daniel som guldmedaljör, men Bella skall ha all heder av sitt Silver, mycket bra gjort, många duktiga skyttar som fick ”bita i gräset”. Att jämföra Bella med Daniel är som att jämföra en amatör med ett proffs. Förresten Bellas nia var en 9,9 så snacka om stolpe ut.

 

Berlla

En glad medaljtrio, där Daniel Wallberg (guldmedaljören) ler allra mest, men Bella ser inte så ledsen ut efter sin silverplats.


Samtidigt med Korthållet sköt Herrarna och Damerna 300m, sport 60 ligg.

 

I Herrarnas kamp hade vi även här bara Jonas Sjöberg tävlandes för Tibro Skf att förlita oss på. Jonas blev femma två poäng från silvret. Men guldmedaljören denna dag var inte lätt att rå på för Johan Gustafsson tävlandes för Bromma-Solna Skf sköt hela 598 av 600 poäng!

I damkampen fick vi ytterligare ett Silver denna dag genom Louise Olofsson tävlandes för Hajom Skf. Louise var bara två poäng efter Segrande Anna Norrman tävlandes för I16/LV6 Skf.

Louise

Segertrion på Damernas 60 ligg med Louise till vänster. Louise har gjort en strålande come-back i år efter att varit borta från skyttet ett litet tag och mer skulle det komma att bli denna helg.

På söndagen, sista tävlingsdagen, var programmet för juniorerna ställningsskytte och skjutordningen var omvänd, så de fick börja med korthåll.


I JSM klassen kom Bella Sjökvist på en meriterande tredjeplats endast tre poäng efter segraren Daniel Wallberg tävlandes för Hogdal Skf


Till final i JSM gick även Johan Jönsson/Pettersson tävlandes för Roasjö Skf. Tyvärr lyckades inte Bella i ställningsskyttet i finalen, utan sjönk som en sten genom finalfältet. Även Johan föll några placeringar.

 

RM klassen vanns av Markus Andersson tävlandes för Bälinge Jumkil Skf. Hela åtta poäng före tvåan. Meellan tvåan och fyran skiljde endast en poäng. Fyra var vår Robbin Torstensson tävlandes för Falköping Skg.


I Finalen fanns det inget att göra åt suveräne Markus, men Robbin klättrade tre placeringar och blev därmed silvermedaljör.

 

Robbin

Segrartrion i RM Korthåll ställningar, med silvermedaljören tävlandes för Falköping, Robbin Torstensson till vänster.

 I JSM Korthåll ställningar fick Västergötland äntligen en förbundslagsmedalj, i valör brons.

vg lag

I bronslaget ingick Kasper Svensson, Skölvene-Ölanda, Bella Sjökvist, Skövde och Johan Jönsson/Pettersson, Roasjö. Johan saknas på bilden.

Under tiden Korthållet varade sköt sportskyttarna på 300 metersvallen,  damerna sköt sitt 3x20 och herrarna det dubbla dvs 3x40.

Vår ende sportskytt på herrsidan, Jonas Sjöberg, hade inte medaljflytet i år, i 3x40 hamnade han på fjärde plats.
Vår ende damskytt på sporttävlingarna Louise Olofsson,hade desto mer flyt, i damernas 3x20 knep hon ännu en silvermedalj.När trehundrametersvallen blev ledig intogs den av juniorerna för att skjuta ställningsskyttet.

 

Från Grundomgången gick Ida Andersson tävlandes för Dalstorp Skf och Bella Sjökvist till final. Men de var en bit ned så någon förhoppning om mästartiteln fanns inte. I finalen sköt Ida upp sig till en Bronspeng, endast en poäng efter silvret, men tävlingens suverän Oscar Klemmedsson tävlandes för Christianstad Sks fanns inget att göra.

 

Ida 3a 6,5 ställ

Segrartrion i 6,5 ställning med brons medaljösen Ida Andersson till höger.


I RM klassen har vi som bekant Louise Olofsson tävlandes för Hajom. Louise lade ett nytt brons till samlingarna genom att bli trea i finalen där hon sköt upp sig en placering.

 

Medaljörer:


Ken Leskinen. Guld RM Kh

Kasper Svensson. Brons JSM 3x10

Louise Olofsson. Brons RM 6,5 liggande

Louise Olofsson. Brons RM 6,5 ställning

Louise Olofsson. Silver Damer 60 ligg

Louise Olofsson. Silver Damer 3x20

Bella Sjökvist. Silver JSM Kh ligg

Robbin Torstensson. Silver RM Kh ställning

Ida Andersson. Brons JSM 6,5 ställning

Västergötland, Brons Lag Kh Ställningar

                      Johan Jönsson/Pettersson

                      Kasper Svensson

                      Bella Sjökvist

 

Foton: Gunilla Karlsson, Kasper Svensson o Mikael Svensson 

Skribent: Mikael Svensson

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Åkersbergsvägen 7
549 31 Tidan

Kontakt:
Tel: 0500482399
E-post: magdeburgsimon@gmail...