Hoppa till sidans innehåll

JSM-GULD Luft 10 meter

17 MAR 2013 09:59
Grattis Louise, Anni och Sjuhäradsbygden.
Sävsjö 2013-03-06. Årets upplaga av Junior SM Luftgevär 10 meter har precis havslutats med prisutdelning. Fyra medaljer gick till Sjuhärsdabygdens sportskytteklubb. Två individuella och två lag medaljer. Utöver det så fick de en handfull hederspriser i de olika klasserna.
Allra bäst var (höll på att skriva förståss) Louise Nilsson. Hon segrade i Damjuniorklassen med klubbkompisen Annie Andersson på silverplats. Tillsammans med Ida Andersson tog de även guld i lagtävlingen hela 15 poäng!!! Före tvåan Ramselefors SF.
Sjuhäradsbygdens herrjuniorer knep lagbronset genom; Mikael Johansson, Andreas Nagy och Joel Jonasson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:25

ISSF har till i år ändrat reglerna för finalskytte vid tävlingar enligt det internationella programmet, det vi kallar sport.  Detta var första gången jag bevittnade en final enligt dessa regler och jag får säga att det kryddar skjutningen lite extra, då allt kan hända. För den som inte vet hur det går till kommer här en kort summering.

8 skyttar går till final, alla börjar om på 0 poäng. Så åttan har med andra ord lika stora möjligheter som ettan att vinna. Finalen skjuts med elimineringar, dvs en skytt i taget får lämna skjutfältet.

Alla skjuter tre skott, resultat kollas, därefter skjuts ytterligare tre skott och resultat kollas. Nu börjar eliminering, efter ytterligare två skott lämnar sämste skytten skjutningen, efter ytterligare två skott, sämste osv. tills bara en skytt finns kvar, guldmedaljören.

Herrjuniortävlingen var enormt spännande och fick ett oväntat slut, men där var ingen västgöte med så den lämnar vi därhän.

Louise hade bäst i grundomgången och stod på Bana ett, Annie var 0,9 poäng efter i grundomgången så hon startade på bana två och Ida Andersson på bana åtta.

Efter de sex första skotten hade Louise tagit en ledning med en poäng. Medan Annie ramlat ned till en femte plats med Ida på en sjätte.

Dags för första elimineringen, Annie har då skjutit upp sig till en tredje plats. Ida har däremot fallit ned ett steg till sjunde och ligger därmed sämst till inför nästa omgång, men då sköt en tjej från Eslöv ett oväntat dåligt skott och fick därmed lämna fältet. I tredje eliminering fick tyvärr Ida lämna fältet, trots omgångens bästa resultat. Annie var kvar på tredje plats bara 2 tiondelar efter silverplatsen. Louise kämpar på i ledningen har nu två poäng till godo på tvåan. Efter fjärde elimineringen läget oförändrat för våra ”töser”. Nu skall medaljerna fördelas, vem skall bli utan? Annie på bronsplats har sju tiondelar till godo på fyran.

Det blir Matilda Sjöström från Vimmerby som får lämna fältet, Annie går upp på delad silverplats. Nästa omgång ger bronset till Ringamålas Susanne Olsson, då hon skjuter 19,5 mot Annies 20,1
Inför de två avgörande skotten vore det fel att påstå att det är spänning i luften, men nerver har ställt till det förr, men som vi på tidigare tävlingar sett verkar det inte vara ett bekymmer för Louise. Hon leder med 2,8 poäng.  Annie Avslutar dock starkas och skjuter 21 poäng, medan Louis skjuter 20,8 och tar därmed Guldet via en totalt sett magnifik skjutning.

 

IMGP0008

Prisutdelare var Svenska skyttesportförbundets sport och idrottschef, Jonas Edman. Här får Sjuhäradsbygdens herrjuniorer motaga bronsmedaljerna i lagtävlingen av forne OS mästaren

Skribent: Mikael Svensson

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Åkersbergsvägen 7
549 31 Tidan

Kontakt:
Tel: 0500482399
E-post: magdeburgsimon@gmail...