Hoppa till sidans innehåll

JSM - Två silver ett brons.

04 SEP 2013 21:20
Då kan vi lägga ännu ett JSM till handlingarna. Tyvärr den magraste medaljskörden sen organisationsändringen 2010. Även minst antal deltagare, men visst det fanns ljuspunkter och glädjeämnen.

  • Skapad: 04 SEP 2013 21:20

Individuellt så visade Zandra Jönsson/Pettersson, Roasjö att hon har framtiden för sig med utmärkta resultat i första riktiga tävlingen utan stöd.

Robin Torstensson Falköping och Kasper Svensson Skölvene-Ölanda eller Eggvena Bråttensby skytteförening beroende på gren,  visade att de gått fram väldigt mycket i år och är de bästa hack i häl när de har sina bästa stunder.  Även Johan Jönsson/Pettersson har lyft sig i år, men fick inte till det riktigt som han hoppats. Systrarna Amanda och Aurora Zetterberg gjorde en bra 6,5 skjutning, men de har varit, i vart fall för mig osynliga tidigare i år, så jag visste inte riktigt vart de stod resultatmässigt.

JSM startade på fredagen med KH-fält. Inga individuella framgångar, men som vanligt kan bredd slå topp. Roasjö tog hem lagsilvret för föreningslag.

 

Lördag var liggandeskyttets dag.

300 meterskyttarna fick upp i ottan för att skjuta sina grundomgångar, diset låg tätt över banan när de första skyttarna sköt.

Kasper Svensson, Eggvena-Bråttensby, Angelica Torstensson, Mariestad och Amanda Setterberg Kinneved tog sig till final, tre av fyra skyttar i finalen får vi se som godkänt. Amanda Zetterberg gjorde en riktigt bra finalskjutning och slutade 9:a.

Även här bredd slår topp. Västergötland tog hem lagsilvret trots bara fyra skyttar (Lagen består av fem skyttar vara de tre bästa räknas samman). På toppbilden sposerar silverlaget.

Dagen avslutades med 50 meter i liggande.

Ida Andersson, Roasjö och Robin Torstensson kvalar in till finalen, men håller sig på undre halvan av fältet.

Zandra Jönsson-Pettersson som knappt har skjutit utan stöd tidigare klämmer i med utmärkta 191 poäng och missar finalen med en ynka poäng! Den debuten hade varit värd en finalplats.

I Förbundslagtävlingen lyckas vi kamma hem en bronsmedalj på samma poäng som tvåan Skåne, men de hade ett högre individuellt resultat (en poäng).

 

2013- 273

I väntan på prisutdelningen blev det grilla på skjutbanans parkering. Några få regndroppar förstörde inte matlusten.

 

 

2013- 275

Vi bodde tillsammans med våra kompisar från Skåne på Hallstahammars camping. De bjöd på grillat på fredakvällen, så vi fick motbjuda dem på lördagen.

 

JSM lag brons kh ligg

Vårt Kh lag har just fått sina bronsmedaljer och mottar nu folkets jubel.

 

Söndagen var ställningsskyttets dag.

Började med 300 meter där Kasper Svensson var vår ende deltagare, tyvärr sköt han årets sämsta serie på 169 poäng, och missade finalen med endast tre poäng. En normal serie och ahn hade haft en rejäl medaljchans.

 

På eftermiddagen var det KH skyttets tid. Ojämna vindar ställde till det för en del skyttar. Kasper Svensson revanscherade sig för det dåliga resultatet på 300meter genom att tillsammans med Robin Torstensson, Falköping bli våra enda finalister.

 

En stor eloge till arrangörerna. Till Stockkumla skjutbana återkommer vi gjärna.

 

Resultatlista

Skribent: Mikael Svensson

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Åkersbergsvägen 7
549 31 Tidan

Kontakt:
Tel: 0500482399
E-post: magdeburgsimon@gmail...