Hoppa till sidans innehåll

Ny svensk mästarinna

26 NOV 2012 18:49
Västergötland fick i helgen återigen en Svensk mästare! Eller rättare sagt mästarinna. Det var Louise Nilsson som vann JSM i Falling Target, som avgjordes i helgen på Louise hemmabana i Marks skyttecenter.
  • Skapad: 26 NOV 2012 18:49

Det var många västgötar som gjorde bra ifrån sig under helgens tävlingar, men bara Louise som nådde ända längst fram.

 

För den som inte är hemma i Falling Target så är tävlingsformen en grundomgång, där de klassvisa resultaten räknas. De 16 bästa går sedan vidare till en mästerskapsfinal där skyttarna möts två och två i cupform.  Vilket betyder 8-dels-, kvarts-, semifinal och final. Skyttarna placeras så att de tävlande alltid står jämte varandra. Dvs minst en av skyttarna får byta bana efter varje omgång.

 

RM.

Bäst i RM var Johanna Andersson från Dalstorp, med en 5:e plats, därefter Marcus Modin från samma förening, på en 12 plats. Båda gick alltså vidare till final, där blev det oturligt nog så att de möttes redan i första omgången. Båda sköt fullt, men Johanna drog det starkare kortet i särskjutningen och gick vidare till semi, där tog det dock stopp mot Denis Oscarsson från Åkarp.

 

JSM.

Bäste Västgöte var Malin Ehn från Axvall på en femteplats, tätt följd av Louise Nilsson N. Mark, på samma poäng men sämre särskillnad. I finalomgången fick Louise minsta möjliga motstånd, vann åttondelen genom WO medan Malin slog ut en skytt från Gullabo med en poäng, tyvärr blev det omvänt i kvarten, där förlorade hon med en enda träff mot Tim Pettersson från I16LV6. Louise Nilsson kämpade sig fram till finalen där hon mötte Isabelle Edman från Jönköping och genom att skjuta 7 mot Isabelles 5 träffar, så var guldmedaljen hennes.

 

SM

Louise dubblerade och startade även i SM. Grundomgången tog hon av bara farten efter JSM segern. Johan Hoff från Roasjö sköt till sig en fjärdeplats, Amanda Setterberg från Kinneved en sjätteplats, Evelina Nyrell, Södra mark o Skene en 14:e plats och Hanna Hallnäs från Norra Mark en 15:e plats.

I finalomgången fick Hanna Hallnäs respass i åttondelen efter särskjutning. De övriga vidare till kvarten.  Där slutade dock dagens framgångar för Louise, säkert besviken men efter ett Juniorguld och en kvartsfinal i seniorklassen skall hon känna sig mycket stolt. Tyvärr så fick både Johan och Amanda respass i semin, så finalen i SM klassen fick bli  utan Västgöte.

 

Komplett resultatlista finns i programtabellen.

 

Se arrangörens hemsida.

 

Skribent: Mikael Svensson

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Åkersbergsvägen 7
549 31 Tidan

Kontakt:
Tel: 0500482399
E-post: magdeburgsimon@gmail...