Hoppa till sidans innehåll

Region mästerskap i fält

09 APR 2013 22:03
Efter lördagens luftgevärsskytte gav vi oss ut i friska luften på söndagen för att avgöra vem som är bäste skytte i Västra Götaland respektive i region Väst. Det var Stenungsunds skytteförening som stod som värd för båda mästerskapen. De hade fått till en lite klurig skjutning i grusgroparna öster om samhället. Det som vållade de flesta skyttarna bekymmer var den byiga vinden som även snurrade runt mellan grushögarna.
  • Skapad: 09 APR 2013 22:03

 

Dryga hundratalet skyttar från Skåne till Värmland ställde upp i tävlingen. Ingen skytt lyckades ha in alla 42 skotten, allra bäst var Anders Petersson från Älmhult med 41 träff.

 

Bland de som kunde ställa upp i tävlingen om mästerskapstitlarna. Var det två Västsvenska skyttar som sköt bäst med 40 träff; Lars Ivarsson från Flundre och hemmaskytten Stellan Jacobsson. Efter särskjutning blev Stellan både Västragötalandsmästare och region väst mästare. Grattis från oss i Västergötland.

I Västra Götalandsmästerskapet finns även ett liggandemästerskap samt en lagtävling.

I Liggandetävlingen Gick alla tre medaljerna till Västergötland. 1:a Lars Bergstrand, Älekulla. 2:a Per Strandh Mariestad och 3:a Kasper Svensson Eggvena Bråttensby.

I Föreningslagstävlingen om Carl-Axel Weilenmanns vandringspris gick segern till Stenungsunds lag, som därmed tog priset för evigt.

 

I Region väst mästerskap tävlas det förutom i ställningar i Liggande och där har juniorerna ett eget mästerskap.

Mästare och silver medaljören har redan nämnts i ställningsmästerskapet, men inte bronsmedaljören. Bronset gick till Stenungsundskytten Bo Allansson.

 

I Liggande mästerskapet segrade Lars Bergstrand, Älekulla före Lars-Åke Olsson, Köla och Per Strandh, Mariestad.

 

Tyvärr bara två Juniorer, men glädjande båda från Västergötland. Kasper Svensson Eggvena-Bråttensby segrade före Oscar Josefsson från Sörby-Odensberg.

Skribent: Mikael Svensson

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Åkersbergsvägen 7
549 31 Tidan

Kontakt:
Tel: 0500482399
E-post: magdeburgsimon@gmail...