Hoppa till sidans innehåll

SM gevär fält

23 APR 2013 20:36
Det blev inga framgångar för oss västgötar på SM i fältskytte. Placeringsmässigt bäst kom Kasper Svensson från Eggvena-Bråttensby då han la beslag på den där retliga fjärdeplatsen i JSM. Två träffar efter 2:an och 5 efter segraren.

  • Skapad: 23 APR 2013 20:36

Årets fältskyttesäsong fick en avslutning som de flesta betecknar som antiklimax. Man hade sett fram emot en fin SM tävling, vårsolen sken, värmen infann sig, vinden lite lagom retlig, så har banläggaren valt totalt fel figurer i förhållande till skjutavstånden.

Måste äga att jag har aldrig varit med om något liknande. Eller vad sägs om en S25 Horisontell på 423 meter ! Nästan exakt 100 meter längre än rekommenderat maxhåll. Fem av de åtta målen var på längre skjutavstånd än maximalt rekommenderade, de flesta ca 50 meter över!

 

OK det är SM och eliten träffar för eliten har varit med och vågar skruva upp. Veteraner missar för de ser inte figurerna klart nog. Juniorer missar för de vågar inte gå så långt över maxhållet, de tror ju inte att det kan förekomma.

 

Jag är övertygad om att denna tävling var den sista fältskjutningen för ett antal personer. Jag känner i vart fall två som sagt att det var sista SM och de två tillhör framtiden. Bara hoppas att när de upprörda känslorna lagt sig, så kommer det ett revanschsug och att vi nu tar tag i det så det blir fina och lagom svåra tävlingar nästa säsong. Om inte kommer SM att vara ett arrangemang med max 50 deltagare plus en massa kikarskyttar om tre år.

 

Jag kommer att lägga motion om att så här får det inte vara. Maxhåll skall vara maxhåll.

 

Skribent: Mikael Svensson

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Åkersbergsvägen 7
549 31 Tidan

Kontakt:
Tel: 0500482399
E-post: magdeburgsimon@gmail...