Hoppa till sidans innehåll

Sex medaljer vid Skol SM

27 SEP 2015 22:09
Skol SM har i helgen genomförts i på Stockkumla skjutbanor utanför Västerås. Brons, brons,silver, brons, silver och brons blev medaljfacit för Västgötaungdomarna. Vi bugar och gratulerar samtliga kids
  • Skapad: 27 SEP 2015 22:09

Börjar med att kasta in en brasklapp, lite svårt att hitta Västgötaskyttarna i resultatlistan, eftersom man inte tävlar för sin förening utan den skola som man går på. Har jag missat någon som borde varit med i detta lilla reportage, så låt mig veta.

 

På Lördag sköts bantävlingarna.

 

Gevär 6,5.

I klass 17 hade vi inga deltagare, men i Klass 15 hade vi fler deltagare än på många år, samtliga skjuter normalt för Dalstorps skf.

 I klassen segrade Johanna Andersson från Tranängskolan med 195 poäng.  Jan Lindblad, Mogaskolan blev femma med sina 193 p.  Sjua var Gustav Carlson, Kunskapsskolan Borås med 189 poäng.

 

Tyvärr ramlade Johanna ned till bronsplats i finalen, tre poäng efter segraren, Jan steg en placering och slutade fyra.

 

I Lagtävlingen blev det ytterligare en bronsmedalj genom Tranängsskolan lag 1. Med Johanna Andersson o John Rosell.

 

Korthåll klass 17.

Zandra Jönsson/Pettersson bäst i av västgötaskyttarna genom sin femteplacering på 193 poäng.

En poäng men två placeringar efter kom Arvid Käck från Marks gymnasium.

I finalen sköt Arvid upp sig en placering och slutade sexa, medan Zandra tappade några placeringar o slutade åtta.

 

Klass 15.

I klass 15 var Johanna Andersson bäst på en 13:e plats och 194p. 4 p efter ledaren inför finalen.  Med 97 poäng i finalen klättrade Johanna upp till en 6:e plats.

 

Söndag fältskyttets dag.

Tyvärr erbjöd inte arrangören möjlighet att skjuta både  6,5 och korthåll fält, utan skyttar som skjuter bådeoch fick välja.

I Gevär 6,5 klass 15. Blev det silver o brons till Västergötland genom Johanna Andersson o Gustaf Carlsson. I lagtävlingen blev Tranängsskolan lag 1 etta o lag 2 blev tvåa, inte så konstigt eftersom det bara var två lag anmälda, men mycket glädjade att en skola har så många skyttar med att de får ihop två lag.

 

Bland de som valde korthållsfältstigen återfinner vi som bäste Västgöte i klass 15 Emelie Björkman från Montessoriskolan Pärlan på en fjärdeplats, en träff efter bronsmedaljören, ett extra stort grattis för denna fina insats efter en usel dag på banan, starkt gjort att återhämta sig så. I klass 17 hittar vi Arvid Käck på en fin fin 6:e plats o Zandra Jönsson Pettersson på en hedrande 10:e plats.

 

Komplett resultatlista

Skribent: Mikael Svensson

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Åkersbergsvägen 7
549 31 Tidan

Kontakt:
Tel: 0500482399
E-post: magdeburgsimon@gmail...