Hoppa till sidans innehåll

GB, KhB, KhF: Sommarskytte

31 JUL 2016 22:25
Juli är den stora skyttemånaden när det gäller inbjudnadstävlingar. I år började den i Västerbotten och slutade i Skåne.
De stora tävlingarna var Umeå, Ramselefors, Arvikakedjan Paradisträffen, Grensfejden,
Kedjeslipning, Margarethakedjan och SM.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2016 19:45

Jag har försökt att sammanfatta vad vi Västgötar har gjort i Juli. Eftersom jag av olika anledningar inte varit på en enda av dessa tävlingar i år, så kan jag ju ha missat någon viktig detalj eller person, ber i så fall om ursäkt, inget är utelämnat med vilje.

Ni som ser  att något saknas eller är fel meddela mig så jag kan korrigera. Tack Redaktören.

 Sommarskyttet började med en vecka i Norrland sen drog det till Värmland och slutade i söder dvs Skåne.

Men vi börjar i Jönköping, då det I början på juli, var det uttagning till Korthållslandslaget. Tyvärr blev ingen Västgötaskytt kvalificerad.

Se mer 

 

Norrlandsveckan:

Norrlandsveckan bestod av sex tävlingar i Västerbotten, Umeå och Ramselefors närmare bestämt.

Man tävlar i banskytte 6.5, korthåll och Korthåll fält.

Ni kan hitta mer om tävlingarna här.

Ende Västgötaskytten som var i norrland, i vart fall för att skjuta, var Lennart Högenberg från Hajom Skf. Lennart började med att ta bronset i Björkskottet, Några dagar senare graderade han upp till silver på Tavelträffen där han sköt fullt, men det gjorde också en norrman, som dessvärre hade två mer innerträffar. Båda tävlingarna var korthåll fält.

 

Efter Norrland flyttade skyttarna till Värmland.

Där inleddes skyttet traditionsenligt med Paradisträffen i korthåll.

Även om han inte är Västgöte, så måste jag bara nämna Dalmasen? Olle Gabrielsson, som i Liggandetävlingen sköt fullt. Dvs 350 poäng eller egentligen 352 eftersom de räknade decimaler i finalen. Silvermedaljören var hela 10 poäng efter! Ett resultat som är ganska svårslaget!

Fanns ett par Västgötaskyttar på plats men tyvärr inte på ”medaljplats”. Se resultatlistan

 

Efter Paradisträffen plockas bössorna med det större hålet fram och Inbjudnas tävlingen Normahylsan, som är i liggande skjutställning skjuts.

Här kom Roger Strand från Mariestad Skg  på en fin andra plats i finalen. Segrade gjorde en Norsk gutt. Louise Olofsson från Hajom, kom på en sjätte plats i samma final. Se Resultatlista

Dagen efter genomfördes anrika Arvikakedjan.

Tror det var något färre med Västgötaskyttar i år än brukligt.

Bäst bland seniorer var Louise Olofsson från Hajom skf. Hon blev åtta i öppna finalen. Björn Boström från Tibro-Ransberg Skf blev 6:a i Veteranfinalen och i liggandefinalen var Lennart Högenberg från Hajom 7:a.

Se resultatlista från Arvikakedjan

Dagen efter var det dags för Gränsfejden i Charlottenberg.

Bäst placerad blev Lennart Högenberg när han vann sin klass i grundomgången. Se resultatlista.

 

Skåne nästa.

Efter Värmland drog en karavan med skyttar söderut för att invadera Skåne. Då det var dags för Sveriges mest klasiska 6,5 tävling, Margarethakedjan som i år skulle avgöras i Landskrona.

Men för att finslipa formen inbjöd Skåningarna till en tävling i Skurup som de kallade Kedjeslipningen. Torsdagen var liggandeskyttets dag och fredagen ställningsskyttets. I finalen tillgrep man lite sportregler och sköt en nollställd elimineringsfinal.

 Vi hade med två Västgötaskyttar i finalen, Mikael Persson från Saleby skf. Mikael slutade 8:a och Roger Strandh från Mariestads skg, han slutade placeringen bättre dvs. 7:a.  Se resultatlista

Även i ställningsskyttet provade man ett annat upplägg av grundomgången och hade en typ av elimineringsfinal. Bäste Västgötaskytt blev Louise Olofsson Hajom som kom 3:a. Se Resultatlista.

 

Så var det äntligen dags för 6,5 skyttarnas Grand Finale.

Att en tjej vinner Margarethakedjan är inget ovanligt och i år heter segrarinnan Elin Åhlin och skjuter för Bälgviken i Västmanland. Så nästa års tävling lär väl avgöras i Eskilstuna.

I finalen fanns det tre västgötska skyttar, Roger Strand Mariestad skg, Louise Olofsson, Hajom Skf och Mikael Persson, Saleby Skf. Roger blev 12:a, Louise 13:e och Mikael 18:e skytt. Se Resultatlistan

 

Från Landskrona drog skyttarna tvärs över Skånes böljande jordbrukslandskap till Kristianstad. Här skjöts det SM i korthåll och sportskytte 50 och 300 meter, under en dryg vecka.

 

Jag kommer att göra ett eget referat över denna gigantiska vecka.

Rekommenderar även att Ni läser referaten på Svenska skyttesportförbundets gevärssektions hemsida.

 

 

Skribent: Mikael Svensson
E-post: Adressen Gömd

Kontaktinformation

Västergötlands Skyttesportförbund. 

Gevärssektionen.

Mikael Svensson 070- 815 53 36

e-post: This is a mailto link

Postadress:
Västergötlands Skyttesportförbund
Simon Magdeburg, Åkersbergsvägen 7
549 31 Tidan

Kontakt:
Tel: 0500482399
E-post: magdeburgsimon@gmail...